Ja het is zover, ik ga bloggen! En ik moet eerlijk toegeven het is een beetje buiten mijn comfort zone, maar ik kom veel leuke onderwerpen tegen tijdens mijn werk die ik jullie niet wil onthouden. Daarnaast ben ik met mooie ontwikkelingen bezig waar ik jullie van op de hoogte wil houden. Ik zal mezelf eerst voorstellen.

Wie ben ik?

Mijn naam is Marga Teulings en ik ben woonachtig in ‘s-Hertogenbosch. Kernwaarden die dicht bij mij staan zijn: integriteit, gedrevenheid, leergierig, gepassioneerd, praktisch, probleem oplossend, resultaat gericht en soms wat ongeduldig.

Sinds 2005 heb ik samen met Miranda Coppens-Post een accountants- en advieskantoor in ‘s-Hertogenbosch. Wij richten ons op het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Nederland. Kenmerkend voor ons kantoor is dat wij probleem oplossend te werk gaan door middel van een persoonlijke aanpak, ons continue blijven ontwikkelen en aandacht hebben voor de laatste trends.

In 2008 mocht ik mezelf inschrijven in het register als Accountant-Administratieconsulent, daarna ben ik bij het Register Belastingadviseurs de opleiding tot belastingadviseur gaan volgen en als kers op de taart heb ik in december 2016 de opleiding Master of Science in management aan Nyenrode Business Universiteit met succes afgerond.

Gedurende deze opleidingen wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Je wordt onder andere gedwongen om na te denken over je BHAG (Big Hairy Audacious Goal). Een BHAG geeft een stip op de horizon weer die mensen inspireert. Mijn BHAG is ook één van de redenen dat ik ga bloggen. Mijn BHAG is een systeem/protocol bedenken voor fraudepreventie in de zorg, zodat de zorgkosten betaalbaar blijven voor iedereen. Dit is echt mijn stip aan de horizon. De kern hiervan op korte termijn is fraudepreventie. Ik wil bedrijven gaan adviseren in het treffen van preventieve maatregelen ter voorkoming van fraude met behulp van data-analyse. In mijn eerste blog ga ik dieper in op het fenomeen BHAG.

De wereld is aan het veranderen. Overal waar je gaat of staat heb je te maken met data. Er is veel data beschikbaar en we doen er mijn inziens te weinig mee in het MKB.  De data wordt door veel bedrijven ingezet voor commerciële doeleinden, maar de data kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld bottlenecks en afwijkingen te signaleren in de bedrijfsprocessen, financiële trendanalyses uit te voeren, preventieve maatregelen voor fraude in te voeren, fraude op te sporen en ga zo maar door.  

Waar ga ik zoal over bloggen?

De onderwerpen die voorbij gaan komen zijn gerelateerd aan:

  • BELASTINGEN
  • ACCOUNTANCY
  • DATA-ANALYSE
  • FRAUDE

Om het interactief te houden ga ik deze onderwerpen regelmatig vanuit diverse invalshoeken behandelen en weergeven. Dit kan zijn aan de hand van actualiteiten, wet- en regelgeving, nieuwsberichten, vragen van cliënten of leuke weetjes en tips die ik graag met jullie wil delen.

Tot slot….

Ik hoor graag welke onderwerpen jullie wellicht interessant zouden vinden. Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Lijkt het je leuk om persoonlijk met mij van gedachten te wisselen, neem dan contact met me op.